Perşembe, Kasım 02, 2006

Bir kaza yaptım, hayatım kaydı...

"Kazadan önce nasıl güzel bir hayatım vardı bilemezsiniz. Çok param yoktu, tek odalı bir evde oturuyordum ama, eşim ve 2 çocuğumla mutlu bir yaşantımız vardı" diye söze başlayan Gökçe, 3 Kasım 1996’daki kazayla bunların hepsinin geride kaldığını söyledi. Kaza nedeniyle bir süre cezaevinde yattığını, oğlunun üniversite eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Gökçe, "Bir kaza yaptım, hayatım kaydı. Önce cezaevi, ardından geçim sıkıntısı ve katlanarak artan borçlar. Yaşadıklarımız dayanılacak gibi değil" diye konuştu.

KİMSEDEN MADDİ YARDIM ALMADIM

Kazadan sonra kamuoyuna kendisinin "kahraman" gibi lanse edildiğini, para ve iş vaadleri yapıldığını kaydeden Gökçe, şöyle devam etti: "Bunların hiçbiri yerine gelmedi. Ya da birileri gerçekten yardım etti, bana ulaşmadı. Bilemiyorum. Bir örnekle anlatayım. Bu yaz parkta otururken Almanya’dan izinli gelen birisiyle tanıştım. Maddi durumumun iyi olması gerektiğini söyledi. Ben de ’borç içindeyim’ dedim. ’Nasıl olur? O kadar yardım vaatleri vardı. Senin için biz bile aramızda 3 bin mark toplayıp gönderdik. Ulaşmadı mı?’ diye sordu. Tekrar böyle bir parayı almadığımı söyledim, şaşırdı."

BUZDOLABININ BORCUNU ÖDEYEMEDİ

Maliyeye borcunun 80 bin YTL’ye ulaştığını bildiren Gökçe, "Borç içinde yüzüyorum. Geçen yıl Ramazan Bayramı öncesi biraz para kazanabilmek için kamyonumla yola çıktım. Ancak borcumdan dolayı bağlandı. Şimdi bir şirkette kamyon şoförlüğü yapıyorum. Aldığım maaşla ailemi zor geçindiriyorum. Bu borcu nasıl ödeyeyim?" dedi. Aldığı buzdolabından dolayı icralık olduğunu da anlatan Gökçe, 470 YTL’ye aldığı buzdolabının borcunu dahi ödeyemediğini, bu nedenle icralık olduğunu, mal bildiriminde bulunmadığından 10 günlük hapis cezası aldığını söyledi.

SUSURLUK KAZASI

3 Kasım 1996’da 06 AC 600 plakalı otomobil, Balıkesir’e bağlı Susurluk ilçesinin Uçakyolu mevkisindeki akaryakıt istasyonundan karayoluna çıkan Hasan Gökçe’nin kullandığı 20 RC 721 plakalı otomobile çarpmıştı. Bu kazada Abdullah Çatlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ ve Gonca Us ölmüş, DYP Şanlıurfa eski Milletvekili Saffet Edip Bucak ise yaralanmıştı. Yargılanan Gökçe 3 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ayrıca Kocadağ’ın eşi Kıymet Kocadağ’a 100 YTL (100 milyon lira) tazminat ödemesine karar verilmişti.