Çarşamba, Ekim 04, 2006

Papa'dan Promosyon ...

İngiliz The Times gazetesinin “Papa vaftiz edilmemiş bebeklerin ruhunu kurtararak kalpleri ve beyinleri kazanmaya çalışıyor” başlığıyla verdiği habere göre Papa 16. Benedikt, Hıristiyanlıkla Müslümanlık arasındaki rekabeti artıracak bir adım atmaya hazırlanıyor.
Hıristiyan inanışına göre vaftiz edilmeden ölen bebeklerin ruhu ne cennete ne de cehenneme gidiyor, ikisinin arasında belirsiz bir noktada adeta havada asılı kalıyor.Ancak Papa 16. Benedikt, bu inancı dünyanın dört bir yanından 30 uzman ilahıyatçıya sorgulattı.İlahıyatçılar da tanrının, bütün ruhları kurtarmak istediğinden hareketle, ölmüş günahsız bebeklerin de vaftiz edilmeseler bile cennete kabul edilecekleri sonucuna vardı.
Papa 16. Benedikt işte bu hafta içinde Hıristiyan alemine bu sonucu duyuracak.Times’a göre Papa’nın asıl amacı bebek ölüm oranlarının yüksek olduğu Afrika ve Asya ülkelerinde Hıristiyanlığı İslam kadar cazip bir din haline getirmek. Zira İslam’da zaten ölü doğan ya da erken yaşta ölen bebeklerin cennete gideceğine inanılıyor.


Salı, Ekim 03, 2006

terminatör vs robocop

Terminatör Robocop'a karşı ya da Robocop Terminatör'e karşı...
Ne fark eder? Bunun tartışmasını daha felsefik bir ruh halinde ele alırız. Şimdi Youtube adresine gidelim ve Paris'ten amds'nin kurguladığı filmi izleyelim. Yalnız bu arada çabuk olalım filmi 2 kasımda eklenmesine rağmen henüz 29 bin küsur kişi izlemiş. Ben olsam amds'nin diğer çalışmalarına da bakardım ki ben ben olduğum için de baktım.